Egyedi Ajándék: A TOP 5 trükk, hogy az ajándék valódi örömet okozzon

Jobb a „semmi”, mint egy rossz ajándék

egyedi ajándék ötlet

Történt már veled olyan, hogy megajándékozott egy kedves ismerősöd vagy szeretted, de nem igazán volt súlya és hangulata az ajándékozásnak?

Ugyan örültél, hogy gondolnak rád, de az ajándékból és az ajándékozásból is hiányzott „valami”. Esetleg fordítva?

Ajándékoztál, de legbelül tudtad, hogy mind az ajándékod, mind pedig az ajándékozás módja súlytalan, sablonos és unalmas.

Mindezt a megajándékozott fél is érzi, ezért nem is véletlen, hogy elmarad az őszinte öröm, jókedv és hangulat.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük 5 trükköt, melyek segítségével igazán különlegessé és örömtelivé teheted az ajándékozást, hogy a megajándékozott fél valóban úgy érezze: fontos vagy számára.

egyedi ajándék ötlet
ajándékidő-min

1. Szánj időt a keresgélésre és a beszerzésre!

Te melyik ajándéknak örülnél jobban? Annak, amelyiket az ajándékozás előtti órában gondolkodás nélkül vettek le egy szupermarket polcáról, vagy annak, amelyiket időben, nagy gondossággal választottak meg?

Bizonyára az utóbbinak. Ennek oka, hogy az ajándékozáskor érezzük, hogy a másik fél mennyi időt fordított az ajándékozásra.

Ha az utolsó pillanatban kapsz le valamit a polcról, akkor azt üzened, hogy számodra nem fontos az illető.

Ha viszont időt szánsz a keresgélésre és a beszerzésre, akkor számodra is kellemes élménnyé válik a folyamat, melyet a megajándékozott fél is érezni fog.

Érezni fogja, hogy Te valóban beletetted azt a pluszt, melyet a többség megspórol, ezért sokkal örömtelibb és felejthetetlenebb élményt fogsz okozni.

visszajelzéskék

2. Legyen minél személyesebb az ajándék

Manapság az emberek egyre jobban eltávolodnak egymástól, kevésbé ismerik egymást. Emiatt viszont a legtöbben valamilyen személytelen tárgyat ajándékoznak, mely természetesen nem okoz valódi örömöt és maradandó élményt.

Most őszintén, eddig hány olyan ajándékot adtál át, melyet igazából bárki másnak is adhattál volna?

Éppen ezért a második tippünk, hogy az ajándék kapcsolódjon hozzátok, lehetőleg legyen személyes üzenete és jellege.

Például az egyedi csillagtérkép ajándék rendkívül személyes, hiszen a számotokra fontos időpontban és helyszínről a csillagok valódi állását mutatja.

Ráadásul elláthatod személyes üzenettel és megtervezheted a designt is.

visszajelzéskék
ajándékcsomag

3. Tényleg legyen egyedi ajándék

Nincs lehangolóbb, mint az olyan ajándékbontogatás, amikor mindenki előre sejti, hogy a huszadik könyvre, egy üveg borra, vagy tusfürdő csomagra számíthat.

Manapság már nagyon nehéz valóban egyedi ajándékot találni, gyakran úgy érezzük, nem tudunk olyat adni, ami a másiknak már ne lenne meg.

Szerencsére azonban még vannak olyan ötletek, melyek valóban egyedi és különleges élményt okoznak.

Például klassz személyes ajándék lehet egy általad készített fotóalbum, melyben a közös képeitek vannak.

Ha pedig még egyedibb és személyesebb ajándékra vágysz, melynek története van, akkor a kézzel készített, keretezett csillagtérképünk a legjobb választás.

HV visszajelzés töm

4. A fiók helyett jól látható helyre!

Tudtad, hogy a „Minden csoda három napig tart…” mondás az ajándékozásra különösen igaz?

Statisztikák szerint az átadás utáni negyedi napon az ajándékok 67%-a fiókba, vagy a polc egy eldugott helyére kerül, hogy néhány nap után megfeledkezzünk róla.

De mi lenne, ha a gondosan megválasztott egyedi ajándékod nem a fiókban, hanem egy mindenki által látható helyre kerülne?

Mi lenne, ha a megajándékozott fél minden nap látná az ajándékod, majd eszébe jutnál és örömmel gondolna rád?

A jó hír, hogy a csillagtérkép egyedi ajándékkal pontosan ezt érheted el, ugyanis a visszajelzések alapján a falra kerül, így a lakás legszebb dísze lesz.

HV visszajelzés töm
szülinapi kép nőknek csillagtérkép

5. A megfelelő pillanatban és helyen add át az ajándékot!

Bár nem könnyű, de célszerű mindkettőtök számára ideális időpontban, helyszínen és hangulatban megejteni az ajándékozást.

Mit is jelent ez? Például azt, hogy ne rohanás és sietség közepette, esetleg munka után, idegesen add át az egyedi ajándékot.

Ha mindketten rohantok és stresszesek vagytok, akkor az élmény is rohanós lesz, a megajándékozott fél kevésbé tudja megélni az örömteli pillanatot.

Például jobb hétvégén, mint hétköznap ajándékozni. Kedvezőbb egy csendes és meghitt helyen (pl.: otthon, teázó) meglepni a szeretteidet, mint egy zsúfolt és zajos helyszínen.